V petek se začenja Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS: letos na novi lokaciji

Ljubljana, 6. 9. 2017 – Ob koncu tedna bo Stritarjeva ulica napolnjena z učbeniki, delovnimi zvezki in drugo rabljeno srednješolsko literaturo, ki bo marsikatero družino in dijake razbremenila stroškov obveznih nakupov na začetku novega šolskega leta. Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS bo letos potekal 8. septembra od 13. do 18. ure in 9. septembra od 9. in 14. ure .

Na sejem rabljene srednješolske literature Zveza ŠKIS vabi dijake in njihove starše, ki bi želeli po ugodni ceni prodati ali kupiti rabljene učbenike in delovne zvezke. Na Stritarjevi ulici bo v petek in soboto postavljenih 60 stojnic, na katerih bodo prodajalci ponujali svojo literaturo. Letos se prodajalcem ni potrebno prijaviti, naprošamo pa jih, da na dogodek pridejo pol ure pred začetkom.

Vabljeni so tudi vsi, ki bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene, saj bo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije – Območnim združenjem Ljubljana na sejmu potekala dobrodelna akcija. Zbiralo se bo nove šolske potrebščine (zvezke, ravnila, tempera in vodene barvice, svinčnike, peresnice, torbe ipd.) in ohranjene pripomočke, ki so uporabni tudi rabljeni (peresnice, torbe ipd.).

Poleg nakupa literature pa vse obiskovalce čaka tudi pester glasbeno-kulturni program. Tokrat bodo program soustvarjali Javni zavod Mladi zmaj z ustvarjalno delavnico na temo reciklaže, Društvo za izmenjave STA, ki bodo dijakom ponudili koristne informacije in nasvete glede izmenjav, e-Študentski servis, ki bo nudil informacije o študentskem delu in možnost včlanitve, Šola za nastopanje Bast s plesnim nastopom, Glasbena šola GVIDO s pevsko točko, SNG Drama zmožnostjo vpisa abonmaja in Mreža L’MIT s predstavitvijo svojega dela.

 

 

Več informacij:
Nina Miketič – odnosi z javnostmi
E-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si
Telefon: 040 594 036

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS