Vabilo: Evroštudent

Bodi Evroštudent – poznaj svoje socialne pravice!

Vabilo na okroglo mizo v sklopu raziskave EVROŠTUDENT

Draga študentka, dragi študent!

Veš, kakšne so tvoje pravice? Meniš, da za študij in z njim povezane stroške odšteješ preveč denarja? Prejemaš štipendijo? Si želiš izboljšati svoj socialni položaj med študijem?

Vabimo te na okroglo mizo s področja socialnega položaja študentov v Sloveniji. Razprava bo v četrtek, 11. aprila 2013 ob 17. uri na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani (Predavalnica 1).

Kot osrednji govorci bodo o temi diskutirali:
– dr. Mirjana Ule, predstojnica Centra za socialno psihologijo, UL FDV
– Irena Kuntarič Hribar, vodja Sektorja za vseživljenjsko učenje, MDDSZEM
– Marko Ruperčič, član Odbora za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOS

Prav vsak pa je tudi vljudno vabljen, da se aktivno vključi v razpravo, izrazi svoja stališča ali naslovi vprašanja našim gostom.

Naj diskusija o študentih ne poteka brez študentov!

Namen okrogle mize je predstaviti projekt Evroštudent in skozi analizo rezultatov raziskave ter ob poznavanju dejanskega stanja osvetliti določeno področje raziskave. V okviru projekta bomo izvedli serijo okroglih miz in drugih dogodkov, na tej okrogli mizi pa se bomo osredotočili predvsem na stroške ki jih imamo študenti v času študija.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), pripravlja raziskavo Evroštudent. Namen te je raziskati študijski in socialni položaj študentov v Sloveniji.