Vabilo na mednarodni simpozij MSS

Vljudno vas vabimo na Mednarodni Simpozij: Priznavanje in vloga neformalnega izobraževanja, ki ga organizira Mladinski svet Slovenije v sodelovanju s partnerji in Državnim zborom Republike Slovenije.

Mednarodni simpozij bo potekal v petek, 18. oktobra 2013 s pričetkom ob 9. uri,
v prostorih Državnega zbora Republike Slovenije (Šubičeva 4, Ljubljana).

Na Mednarodnem simpoziju bomo:
    •    predstavili primere dobrih praks s področja izvajanja, beleženja in ureditve neformalnega izobraževanja iz tujine in Slovenije,
    •    predstavili delo in prizadevanja mednarodnih institucij in organizacij na področju priznavanje in vloge neformalnega izobraževanje,
    •    oblikovali priporočila za prepoznavanje, beleženje in sistemsko umestitev neformalnega izobraževanja v Republiki Sloveniji, ki bodo namenjena odločevalcem in deležnikom s področja neformalnega izobraževanja v Sloveniji.

Verjamemo, da je dodana vrednost neformalnega izobraževanja velika, obenem pa se zavedamo, da imamo v Sloveniji, kljub mednarodno prepoznanim dobrim praksam s tega področja, še veliko prostora za napredek in rast.
Glavni namen Mednarodnega simpozija je, v sodelovanju z vsemi deležniki, ki delujemo na področju neformalnega izobraževanja, okrepiti vidnost in pomen NFI ter zastaviti smernice in priporočila, ki bodo omogočale rast in razvoj NFI v Sloveniji.
Verjamemo, da lahko številni posamezniki, organizacije in institucije k temu veliko prispevate, zate se nadejamo, da se boste Mednarodnega simpozija udeležili tudi vi oz. predstavniki vaše organizacija.
Udeležba na simpoziju je brezplačna. Potrebno pa je prijava preko spletnega obrazca.
Za kakršnakoli vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovi pr@mss.si ali na številki 041 897 616.

 

Tea Jarc, predsednica Mladinskega sveta Slovenije

Urnik_simpozija.pdf

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS