Zaključek projekta Razumem vas

Z današnjim dnem se zaključuje medgeneracijski projekt, ki ga je Zveza študentskih klubov Slovenije organizirala že drugo leto, tokrat v sodelovanju s Klubom študentskih družin Slovenije. V okviru kreativnih delavnic so mladi izdelovali novoletne okraske, 20. decembra pa so obiskali dva doma starejših občanov v Ljubljani, kjer so izdelke podarili starejšim in jim pripravili sproščeno druženje.

»Razumem vas!«, medgeneracijski projekt Zveza ŠKIS tokrat organizira že drugič, in sicer v sodelovanju s Klubom študentski družin Slovenije, Domom starejših občanov Ljubljana Bežigrad ter Domom starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik, enota Kolezija. Projekt se je pričel v mesecu novembru, ko so mladi v okviru Zveze ŠKIS sodelovali na kreativnih delavnicah izdelkovanja novoletnih okraskov, v decembru pa so se jim priključili še v Klubu študentskih družin Slovenije.

Jaka Bassanese, predsednik Zveze ŠKIS: »Zavedamo se, da sta medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost izjemno pomembna, zato smo lansko leto vzpostavili projekt Razumem vas!, ki v osnovi vključuje kar tri starostne skupine, in sicer otroke, mlade in starejše. Veseli nas, da pri projektu sodeluje vedno več mladih in da lahko starejšim tako popestrimo praznične dni ter jim polepšamo vsakdan.«

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS