Zveza ŠKIS in študentski klubi Slovenije bodo ob dnevu boja proti AIDS-u osveščali mlade in spodbujali varno spolnost

Ljubljana, 29. november 2011 – Zveza študentskih klubov Slovenije in posamezni študentski klubi bodo mlade na svojih lokalnih območjih osveščali o težavah z virusom HIV ter škodljivosti AIDS-a, obenem pa spodbujali uporabo varne spolnosti in poudarjali pomembnost testiranja za virus HIV.

1. december, svetovni dan boja proti AIDS-u, je namenjen osveščanju oziroma izobraževanju ljudi o nevarnosti te neozdravljive bolezni in poudarjanju možnih načinov, kako lahko le-to učinkovito preprečimo. Ena najbolj ogroženih skupin za okužbo z virusom HIV so zagotovo mladi, zato jim je potrebno posvetiti še dodatno pozornost. Zveza ŠKIS ima tako na svoji spletni strani pripravljen Škisov preventivni kotiček, kjer so informacije o AIDS-u in tudi drugih boleznih dostopne vsakomur, ob dnevu boja proti tej bolezni pa želi mlade še dodatno osvestiti o tem, kako jo lahko dobimo in s tem tudi preprečimo.

 

Zveza študentskih klubov Slovenije bo tako skupaj z več kot petnajstimi študentskimi klubi  na svojih lokalnih območjih ob dnevu boja proti AIDS-u mlade osveščala o težavah z virusom HIV, škodljivosti AIDS-a, spodbujala uporabo varne spolnosti in poudarjala pomembnost testiranja za virus HIV. V tem času bo Zveza ŠKIS skupaj s  klubi iz celotne Slovenije po stojnicah na različnih lokacijah delila izobraževalne letake, brezplačne kondome in pentlje.  

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_29_11_2011_ZvezaSKIS.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS