Zveza ŠKIS organizira okroglo mizo na temo zaposlovanja mladih diplomantov – Kam z diplomanti?

Ljubljana, 30. maj 2012 – Zveza študentskih klubov Slovenije skupaj s Klubom študentov občine Koper in Študentskim svetom Fakultete za humanistične študije organizira okroglo mizo na temo zaposlovanja mladih diplomantov z naslovom Kam z diplomanti?, ki bo potekala 7. junija ob 17:00 na Fakulteti za humanistične študije v Kopru. Zveza študentskih klubov Slovenije v sodelovanju s Klubom študentov občine Koper in Študentskim svetom Fakultete za humanistične študije tokrat že drugič pripravlja okroglo mizo na temo zaposlovanja mladih. Tokrat se bo debata osredotočila na mlade diplomante in njihovih možnostih zaposlitve. Pogovor se bo osredotočal na informiranje študentov o problemu zaposljivosti, iskanje rešitev za povečanje zaposlenosti diplomantov, cilj pa bo soočiti mnenja in dileme študentov oziroma udeležencev.

Na projektu bo sodelovalo več poznavalcev posameznih področij. Debato bo vodila Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks, udeležili pa se je bodo še mag. Peter Debeljak, direktor Urada za mladino, Aleš Bržan, mladi gospodarstvenik, ter Daira Balta območne službe Zavoda za zaposlovanje.

Zaradi narave organizacije se je Zveza ŠKIS sposobna povezati z lokalnimi klubi na vseh območjih Slovenije, zato se je odločila da s pomočjo lokalnih organizacij vzpostavi set okroglih miz in se na ta način loti problematike zaposlovanja mladih na konstruktiven način. Namen celotnega projekta je informirati študente o problematiki in možnostih zaposlitve ter podati rešitve za povečanje zaposljivosti diplomantov.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_30_5_2012_ZvezaSkis.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS