Zveza ŠKIS skupaj z ostalimi entitetami ŠOS vložila pobudo za zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju

Zveza študentskih klubov Slovenije je danes s predstavniki ostalih entitet Študentske organizacije Slovenije danes v Državni zbor Republike Slovenije vložila pobudo za zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju z več tisoč zbranimi podpisi podpore.

Ker stroški študija iz leta v leto naraščajo, štipendije pa dobiva vedno manj študentov in dijakov, se je Študentska organizacija Slovenije odločila za pripravo novega predloga Zakona o štipendiranju, s katerim bi celostno uredila področje štipendiranja, mladim pa omogočila dodatna sredstva za kakovostno izobraževanje.

Na ravni Študentske organizacije Slovenije je svoje predloge podala tudi Zveza študentskih klubov Slovenije, ki bo skupaj z vsemi 57 študentskimi klubi zbirala tudi overjene podpise podpore za nov predlog Zakona o štipendiranju.

Matic Sušnik, predsednik Zveze ŠKIS: »Štipendije niso zgolj socialna pomoč, ampak so v tem času, ko položaj študentov in dijakov postaja vedno težji, stroški študija pa naraščajo, nujno potrebna sredstva, da se lahko mladi še naprej kakovostno izobražujejo in razvijajo. Menimo, da bodo predlagane spremembe v štipendiranju posledično vplivale tudi na razvoj in napredek države.«

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS