Krvodajalska akcija “Častim ½ litra!”

overlay-image

Krvodajalske akcije »Častim ½ litra!« so na Zvezi ŠKIS in med študentskimi klubi že tradicionalne. Namen projekta je ozaveščanje študentov, dijakov in tudi ostalih o pomembnosti krvodajalstva, spodbujanje k tovrstni pomoči sočloveku in povečanje števila aktivnih krvodajalcev. 

V krvodajalsko akcijo se študentski klubi lahko vključijo tako, da jo v svoji lokalni skupnosti organizirajo, lahko se povežejo tudi z drugimi študentskimi klubi v okolici in skupaj organizirajo krvodajalsko akcijo ali pa se povežejo z Zavodom RS za transfuzijsko medicino v bližini in sodelujejo pri njihovih rednih odvzemih. K večji udeležbi na krvodajalski akciji lahko pripomorejo tudi z raznimi promocijami krvodajalskih akcij na svojih spletnih straneh, ob udeležbi pa podarijo promocijsko malenkost in tako dobro delo »nagradijo«, svoje člane pa motivirajo h krvodajalstvu tudi v prihodnosti. 

Kljub temu da je krvodajalska akcija s poudarkom na darovanju študentov organizirana spomladi in jeseni, so študentski klubi dobrodošli, da sodelujejo pri akcijah skozi celo leto.

back-to-top
loader