Društvo novomeških študentov

Logo dolenjske regije
Dolenjska regija

Rozmanova ulica 21,
8000 Novo mesto

041 354 450
Socialna omrežja
Postani član
Povezava do obrazca
Več o klubu

Društvo novomeških študentov je samostojna, nepridobitna in nestrankarska organizacija, ki zastopa interese novomeških študentov, se zavzema za njihovo uresničitev in skrbi za izboljšanje kakovosti študentskega življenja.

Deluje na področju kulture, izobraževanja, sociale, športa in turizma ter preko delovanja sooblikuje aktualno družbeno, mladinsko in kulturno politiko na lokalnem nivoju ter študentsko politiko na nacionalnem nivoju. Svoje poslanstvo opravlja preko partnerstev z javnim in gospodarskim sektorjem, s sodelovanjem z ostalimi študentskimi in nevladnimi organizacijami ter vzporedno preko svojih treh zavodov – LokalPatriot – Mladinski klub DNŠ, Založba in knjigarna GOGA in Hostel Situla, s katerimi skupaj tvori Skupino DNŠ.

Skupina DNŠ deluje na področju mladine, kulture, založništva, izobraževanja, sociale, turizma in športa. Aktivnosti znotraj naštetih področij se izvajajo prek projektov, ki potekajo po vsej Sloveniji ter prek petih poslovnih enot: Infotočke DNŠ, Kluba LokalPatriot, Galerije Simulaker, Hostla Situla ter Knjigarne GOGA. V delovni proces Skupine DNŠ je vključenih veliko število zaposlenih (redno, dopolnilno, honorarno in prek študentske napotnice) ter več deset prostovoljcev.

Društvo novomeških študentov želi s pestrostjo in raznolikostjo svojih projektov k sodelovanju in sooblikovanju družabnega življenja v Novem mestu privabiti čim širši krog mladih Novomeščanov in vsakemu izmed njih ponuditi nekaj, kar ga zanima.

Nazaj na regije
back-to-top
loader