Društvo študentov Brežice

Logo dolenjske regije
Dolenjska regija

Pod obzidjem 1,
8250 Brežice

040 619 878
Socialna omrežja
Postani član
Povezava do obrazca
Več o klubu

Društvo študentov Brežice ustvarja za vas, študentje in dijaki, mladi Brežičani in Posavčani. Društvo je tu zato, da mladim v Brežicah omogoči lažja dijaška in študentska leta. Tako članom nudimo ogromno popustov, saj se zavedamo, da šteje prav vsak evro. Prav tako smo tu zato, da mladim pomagamo pri odgovorih na različna vprašanja, ki zadevajo bodisi študij bodisi druga področja življenja. Trudimo se, da bi mladim z izobraževalnimi in kulturnimi projekti, ki jih izvajamo, pomagali pri neformalnem izobraževanju. Tu smo tudi zato, da mladim od časa do časa omogočimo zabavo, ki nekoliko razbremeni naporne študijske in šolske dni. Ne nazadnje smo tu tudi zato, da mladim omogočimo delovanje v našem društvu, pridobivanje izkušenj na različnih področjih že v času šolanja, s tem neformalno izobraževanje, rast, druženje in utiranje poti za prihodnost.

To je torej društvo ustvarjeno od mladih za mlade, ki se trudi okrepiti svojo glavno nalogo – poskrbeti za čim bolj pestro, a hkrati čim cenejše preživljanje prostega časa v naši občini.

Društvo študentov Brežice (ali krajše DŠB) je bilo ustanovljeno februarja 1995. Tistega davnega leta 1995, na sam praznik, 8. februar, se je v bivšem domu JLA zbralo deset najbolj zagretih študentov, ki so želeli spremeniti prostor v katerem živijo. Okolici so hoteli dokazati, da jim domače okolje nekaj pomeni, in da jim ni vseeno, kaj se dogaja z njihovim krajem in mladimi. V Brežice so želeli vnesti nekaj dogajanja, nekaj kar bi mlade povezalo in hkrati vzpodbudilo razvoj njihovih mnogoterih sposobnosti.

Kot rezultat teh teženj, so nastali mnogi projekti, tako domači kot mednarodni, ki postajajo že tradicija . Ti mnogi projekti so bistveno oživeli dogajanje v Brežicah in okolici ter s tem v celotnem Posavju in zajemajo zadovoljevanje širokega spektra potreb mladih občine Brežice kakor tudi širšega Posavja, predvsem študentov in dijakov.

Nazaj na regije
back-to-top
loader