Klub študentov Kranj

Logo gorenjske regije
Gorenjska regija

Slovenski trg 5,
4000 Kranj

04 23 60 630
Socialna omrežja
Postani član
Povezava do obrazca
Več o klubu

Klub študentov Kranj (KŠK) je bil ustanovljen leta 1990 in je član Zveze ŠKIS od leta 1994. KŠK je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje študentov in dijakov z namenom povezovanja, izobraževanja, dvigovanja kulturne ravni in nudenja ugodnosti svojim članom – trenutno člani na Info točki Kluba študentov Kranj lahko izbirajo med velikim naborom različnih ugodnosti.

Študentsko dogajanje v klubski organizaciji sloni na štirih stebrih: resor za izobraževanje pripravlja poučne delavnice, tečaje in predavanja; resor za kulturo skrbi za filmsko ustvarjanje, zabavo in sprostitvene večere ob kulturnih dogodkih; resor za socialo in zdravstvo pomaga mladim staršem, osvešča o boleznih in okolju; resor za šport pa z adrenalinskimi aktivnostmi, rekreacijo in turnirji vzpodbuja zdrav duh v zdravem telesu.

Klubsko in širše dogajanje na Gorenjskem beleži klubska fotografska sekcija, ki fotografije objavlja na portalu foto.ksk.si, poleg tega pa KŠK svojim članom omogoča večjo število možnih rekreacij. Med klubskimi dogodki je najodmevnejši festival Teden mladih, veliko pozornosti pa pritegnejo tudi neformalni informativni dan Študenti dijakom, mladim staršem prijazni Mladi očki, mlade mamice, ter športno obarvan Nočni tek po ulicah Kranja. Klub študentov Kranj je med drugim tudi prvi študentski klub v Sloveniji pričel z akcijo ozaveščanja o nevarnostih klopnega meningoencefalitisa in delnim subvencioniranjem cepljenj. KŠK izdaja tudi klubsko glasilo Zapik, brezplačnik, ki ga gorenjski dijaki in študentje najdejo na srednjih šolah, fakulteti, v svojem nabiralniku, ali v digitalni obliki na spletni strani www.zapik.si.

Nazaj na regije
back-to-top
loader