Klub zgornjesavinjskih študentov

Logo 03 regije
03 regija

Foršt 6, 3333 Ljubno ob Savinji

Socialna omrežja
Postani član
Povezava do obrazca
Več o klubu

Klub zgornjesavinjskih študentov (KZSŠ) je edina delujoča študentska organizacija v zgornjesavinjski dolini. Klub deluje v sedmih občinah, Ljubno, Mozirje, Nazarje, Gornji Grad, Luče, Rečica ob Savinji in Solčava, sedež kluba pa ima v občini Ljubno. Območje, ki ga klub pokriva, šteje okrog 650 študentov. Klub je bil ustanovljen že davnega leta 1961, s takratnim imenom Zgornjesavinjski študentski klub.

KZSŠ deluje na področju izobraževanja, sociale, kulture, športa in pa tudi zabave. Na področju sociale in kulture prireja predavanja na temo socialnih zadev, dobrodelne teke, monokomedije, gledališke predstave in sodeluje na dobrodelnih prireditvah. Pri izobraževanju prireja sejem izobraževanja, jezikovne tečaje, potopisna predavnja in ostale izobraževalne tečaje. Veliko je športnih dogodkov, kot npr. nogometni, košarkarski in odbojkarski turnirji.

Največji projekt pa je festival Flosfest, ki vsako leto privabi okoli 4000 mladih in mladih po duši. Na festivalu je poskrbljeno za dnevni športno-zabavni program z animacijami, v večernem delu pa se predstavijo mlade rock skupine, ki so predskupine uveljavljenim skupinam iz Slovenije in tujine. Klub poleg tega organizira brucovanja, Rockžure in piknike, aktiven pa je tudi izven doline. Sodeluje na Škisovi tržnici in prireja žur KZSŠ-ja v Ljubljani in Mariboru.


Nazaj na regije
back-to-top
loader