Šopek čustev na Škisovi štorklji

04.03.2024

Ljubljana, 1. 3. 2024 – Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (v nadaljevanju Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče Škisovce. Letos bo tako potekala tradicionalna 19. Škisova štorklja! Potekala bo v obliki likovnega natečaja za najmlajše. Tema letošnjega natečaja pa je »ŠOPEK ČUSTEV«.

Letos bo projekt Škisova štorklja potekal v obliki likovnega natečaja, in sicer od 1. 3. do 22. 3. 2024. Tematika natečaja pa je »Šopek čustev«. Gre za temo varnega prostora ali osebe, kjer se otrok lahko počuti varno ali se nekomu zaupa. Otroci lahko izdelajo likovni izdelek iz naravnih materialov ali pa uporabijo različne likovne tehnike, njihova kreativnost naj bo brez meja. Svoj izdelek lahko s pomočjo staršev dopolnijo tudi z zgodbo, ki se skriva za končnim izdelkom.

Na izdelek napišite: ime, priimek ter starost vašega otroka in ga pošljite na e-naslov katja.zinger@skis-zveza.si Če želite, da vaše izdelke tudi razstavimo na dan dogodka, jih lahko pošljete tudi na naslov: Zveza ŠKIS, Parmova 53, 1000 Ljubljana, s pripisom: Škisova štorklja, ali pa jih prinesete na dogodek.

Zaključni dogodek bo potekal 25. 3. 2024 ob 17.00 v enoti Viških vrtcev v Rožni dolini. Za vas pripravljamo tudi predavanje na temo: Vsa neodgovorjena vprašanja o otrokovih čustvih. Otroci pa bodo čas preživeli v družbi škratka prijatelja, ki bo poskrbel za animacije.

PRIJAVA NA PREDAVANJE: https://forms.gle/Qe2Wv3qkhQ2LTtaw6

Poleg tega pa bodo v sam projekt vključeni tudi študentski klubi in študentske družine v njihovih lokalnih skupnostih. Zelo smo ponosni na vse projekte, ki jih nekateri študentski klubi že organizirajo, zato želimo letos na Zvezi ŠKIS še dodatno spodbuditi čim več klubov, da v svojem lokalnem okolju organizirajo dogodke s podobno vsebino. Zato smo za študentske klube pripravili razpis za pridobitev darilnih paketov za študentske družine.

S projektom želimo podkrepiti osrednji ideji projekta, ki sta aktivno vključevanje mladih družin v skupnost in informiranje le-teh glede novosti in ugodnosti ki jim jih omogoča država ter ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani Zveze ŠKIS.

Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljane.

Preberite tudi

Izredne volitve v organe Zveze ŠKIS - član Nadzorne komisije
Splošno

Izredne volitve v organe Zveze ŠKIS - član Nadzorne komisije

Preberi več
Iščemo nove člane Odbora za izobraževanje
Odbor za izobraževanje

Iščemo nove člane Odbora za izobraževanje

Preberi več
Prijave za Škisolov ter Elektro Škisolov 2024 so odprte
Splošno

Prijave za Škisolov ter Elektro Škisolov 2024 so odprte

Preberi več
Največji študentski dogodek se vrača 9. maja
Splošno

Največji študentski dogodek se vrača 9. maja

Preberi več
back-to-top
loader